Pepa

Česko, 2018, 90 min
Režie: Jan Novák
Scénář: Jan Novák, Jaroslav Suaer
Hrají: Michal Suchánek, Alice Bendová, Marek Vašut, Petra Špalková, Jakub Kohák, Anna Stropnická, Alena Doláková, Filip Blažek, Martin Pechlát, Kristýna Kociánová, Natálie Grossová

Premiéra: 12. 4. 2018
Distribuce: Bohemia MP

Synopse: Pepa (Michal Suchánek) je asi padesátiletý úředník žijící se svou rodinou v obyčejném okresním městě. Pepa je tak trochu podpantoflák, respektu se mu nedostává ani od jeho ženy (Petra Špalková), natož od dcery (Natálie Grossová). Pepa ví, že se musí něco změnit, a dokonce velmi dobře ví, co to „něco“ je. Jenže! Cesta k cíli bývá někdy hodně trnitá, a tak sledujeme sled více či méně marných a tragikomických pokusů Pepy, hrdiny outsidera, o to začít svůj život konečně žít. Podaří se mu najít odpovědi na otázky „Proč vlastně na světě je? Kdy začíná ten opravdový život? Po narození, po maturitě, prvním sexu, svatbě nebo dětech? Anebo až po smrti?

Trailer:

Recenze a rozhovory

Žádný zázrak, ale Suchánkův Pepa to aspoň myslel dobře

Česká komedie se stala výrazem pro levnou spekulativní vraždu divákovy inteligence.

Film Pepa mohl být dobrá cynická komedie. Místo toho staví pomník mužskému chcípáctví

Úspěch filmu založeného na pohledu vypravěče stojí a padá s tím, jestli je možné hlavnímu hrdinovi fandit anebo s ním aspoň soucítit.

Pepa

Smolařem proti své vůli… Komedie o tom, jak se vymotat z neustále se opakujících dennodenních stereotypů a začít ten pravý život.

Sexuálně deprivovaný Suchánek pátrá v údajné komedii Pepa po diváckém soucitu

Nová tragikomedie Pepa nastavuje prostředníček politické korektnosti a spolu se svým utrápeným hrdinou nalézá nové dno nechutnosti.

Pepa v podání Michala Suchánka: Moc řečí o jednom smolaři

Celkově Pepa působí jako docela poctivá snaha.

Pepa velebí podprůměrného člověka. Takhle nadrzo to ještě v českém filmu nikdo neřekl

Nikdo do této doby nadrzo ještě v českém filmu neřekl, že je dobré být podprůměrným.